Térfigyelő buktatta le az autójából szemetet kirakó férfit

Közzétéve: 2019.11.10

November 10-én, reggel 6:45-kor, közel 1 köbméter építési törmeléket, gyerekjátékokat és elektronikai hulladékot helyezett el egy férfi a Szőlő utcai szelektív hulladékgyűjtők mellé. Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet térfigyelő központjának operátorai rögzítették az esetet, és riasztották a járőr szolgálatot ellátó felügyelőket. A kiérkező felügyelők 50.000 Ft helyszíni bírságot számoltak fel az elkövetőnek. A Közterület-felügyelet Tisztasági Csoportja a Szőlő utcai szelektív hulladékgyűjtők környékéről azóta elszállította az illegális szemetet. A takarítás és a hulladék elszállítási költsége az elkövetőt terheli.

A jelenleg még közterületeken lévő szelektív hulladékgyűjtőkkel kapcsolatban több lakossági panasz érkezett az elmúlt időszakban az önkormányzathoz és a felügyelethez. Sajnos néhány lakos, ezekhez a gyűjtőkhöz nem megfelelő mennyiségű, és nem odavaló hulladékot helyez el. Ezáltal károsul a közterületek rendje és tisztasága is.
Dr. Kiss László polgármester a probléma azonnali orvoslására kérte fel az Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletet. Felügyeletünk a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt-vel közösen egy új megoldási javaslaton dolgozik. Továbbá kértük az FKF-et, hogy sűrűbbek legyenek a takarítások a szelektív hulladékgyűjtők környékén.

Ezúton kérjük a lakósságot, hogy a szemetük vagy az építési törmelékeik elszállításánál legyenek körültekintőek, és ne bízzák a munkát piaci ár alatt szolgáltatást nyújtó cégekre! Számos cég nem a megfelelő hulladékudvarokba szállítja az építési törmeléket, hanem illegálisan lerakja erdőkben, vagy elhagyatott helyeken.
Továbbá kérjük a lakosságot, hogy a szelektív hulladékgyűjtőket csak az előírásoknak megfelelően használják!
A szelektív hulladékgyűjtő szigetekkel kapcsolatos részletes tájékoztatóról itt olvashat: https://www.fkf.hu/szelektiv-hulladekgyujto-szigetek

Skip to content