A III. kerületi fenyőfa gyűjtőhelyek címei

Közzétéve: 2021.01.05

Hagyományaink szerint január 6-val, vízkereszt napjával ér véget a karácsony, a legtöbb ember ilyenkor szokta leszedni a karácsonyfát.

Az Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) gondoskodik a fenyőfák elszállításáról és megfelelő hasznosításról. A fenyőket először felaprítják, majd a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű kazánjaiban elégetik. A fenyő ugyanis magas gyantatartalma miatt kitűnő tüzelőanyag, az elégetéséből nyert energia átalakításával több tízezer budapesti háztartás számára biztosítanak fűtési gőzt és villamos áramot.

A FKF szervezetten szállítja el a kidobott fenyőfákat az utcákról. A lakosság több lehetőség közül is választhat: a kukák mellé, vagy a kijelölt gyűjtőhelyek egyikére teheti ki a fákat. Az első esetben azonban figyelni kell arra, hogy ne akadályozzák sem a gyalogosokat, sem az úttesten a parkolást, illetve a gépkocsik forgalmát. A fenyőfákat az alábbi gyűjtőhelyekre is elhelyezhetik kerületünkben:

Búza u. – Köles u.  (parkoló)
Lajos út – Perc utca sarok
Hollós Corvin út (parkoló)
Huszti út – Zab u.  (parkoló)
Laktanya u. – Vöröskereszt u. sarok  (parkoló)
Madzsar J. u. 1.sz.  (parkoló)
Hévízi út – Cserepes u.  (parkoló)
Pünkösdfürdő u. – Hatvany Lajos  (parkoló)
Római tér – Torma Károly u.  (Pók presszó mögött)
Tímár u. – San Marco u. sarok
Zápor u. – Gyenes u. sarok
Hévízi u. – Meggyfa u. sarok
Zápor u. – Föld u.  sarok
Orbán Balázs u. – Gyógyszergyár u. sarok
Kerék u. – Raktár u. sarok
Ágoston út – (parkoló)

Az FKF közleménye a témában: https://www.fkf.hu/karacsonyfa-begyujtes

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat közleménye: https://obuda.hu/blog/hirek/az-fkf-iden-is-elszallitja-a-fenyofakat-itt-vannak-a-harmadik-keruleti-gyujtohelyek-cimei/

Skip to content