A kihűléstől mentettek meg kollégáink egy hajléktalant.

Közzétéve: 2020.11.16

Egyre több fedél nélküli éjszakázik az utcán vagy az erdőben, mivel a szállók csak két negatív koronavírus teszttel fogadják a fedél nélkülieket.

Péntek éjjel közterület-felügyelőnk és a rendőrség járőre a szolgálat teljesítése során ellenőrzést végzett a Vörösvári úton. Ekkor lettek figyelmesek egy mozdulatlan hajléktalanra. Mivel a padon ülő férfi feltűnően rossz fizikai állapotban volt és fennállt a kihűlés veszélye, ezért Felügyeletünk azonnal értesítette a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot, akik rövid időn belül a helyszínre érkeztek és elvitték a férfit. A fedél nélküliek közül egyre többen kénytelen utcán vagy erdőkben tölteni az éjszakát, mivel az átmeneti szállók csak két negatív koronavírus teszttel fogadják őket.

A szolgálatban lévő közterület-felügyelői állomány folyamatosan ellenőrzi a kerületben azokat a helyszíneket, amik a hajléktalan személyek szokásos tartózkodási helyei. Így időben tudják észlelni, ha valamelyiküknek segítségre van szüksége.

hajlektalan4

(ellenőrzés az Ágoston utcánál)

 

Tekintettel arra, hogy szabálysértésnek minősül, ha valaki életvitelszerűen tartózkodik közterületen, sok fedél nélküli a peremkerületek melletti erdős területre húzódik.

Kérjük, figyeljenek Önök is az utcán élőkre, és ha bajba jutott, feltételezhetően fedél nélküli személyt látnak az utcán, hívják a Máltai Szeretetszolgálat diszpécser szolgálatát a 1/391-7400 telefonszámon.

Skip to content