Állati tetemek elszállítása

Óbuda-Békásmegyer közigazgatási területén belül a Segítő Angyalok Állatmentés Kft. végzi az állati tetemek és maradványok kezelését.

A megbízott felé bejelentést a tetem@segitoangyalok.hu e-mail-címen, illetve a +36/20-386-8282-es telefonszámon lehet tenni. Szükséges megadni a pontos fellelési helyet és a bejelentő elérhetőségét is.

Mivel az elhullott állati tetem kórokozókat hordozhat, az emberre és a háziállatainkra is veszélyes, ezért nem ajánlott, hogy magunk gondoskodjunk annak elhelyezéséről. Az állati tetemet állati melléktermékként tartják számon, ami bizonyos esetekben veszélyes hulladéknak minősül.

A tetem elszállítását ne próbáljuk meg saját magunk elvégezni, mert ez több szempontból is kockázatos. Egy tetem szállításához biztonságos körülményeket kell teremteni, amivel megakadályozható, hogy fertőzésveszély alakuljon ki. A nem megfelelően kezelt állati tetemek nem csupán a környezetre, hanem a szállítást végző emberre is veszélyt jelentenek.

Figyelem: vadon élő állatfajok (róka, vaddisznó, borz, hód, őz, vadnyúl stb.) esetében a tetemkezelésre más előírások vonatkoznak, ilyen esetben kérjük, hogy a bejelentést küldje meg mind a Segítő Angyalok Állatmentés Kft., mind Óbuda-Békásmegyer Polgármesteri Hivatala felé is az info@obuda.hu e-mail-címen.

 

FOTÓ: https://pixabay.com/