Áramot lophattak az illegális házfoglalók

Közzétéve: 2020.02.04

Az elmúlt napokban többen arról számoltak be a kerülettel kapcsolatos közösségi oldalakon, hogy illegális házfoglalók élnek az óbudai Parlag dűlő egyes nyaralóiban, és szemétlerakóként használják a környező erdős területet. Néhány ember az ott lévő nyaralóknak épült házakban életvitelszerűen berendezkedett.
Február 3-án a III. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei megkezdték a Parlag dűlői telkek átvizsgálását. A helyszín teljes körű ellenőrzése a közterület-felügyelők közreműködésével történt.

A helyszínt csak gyalogosan tudták felügyelőink megközelíteni a földút állapota miatt. A nyaralók környezetében elszórva háztartási hulladék, hűtő, kanapé, és műanyag flakonok voltak szétdobálva. A rendőrök egy ingatlan esetében találtak áramlopásra utaló jeleket. Az ELMŰ villanyvezetékre egy másik kábel volt rögzítve, amely bevezetett a közeli nyaralóban felállított telefonoszlopra. A vezetéken látszott, hogy nem elég feszes és a bekötés sem tűnt szabályosnak. Mivel felmerült az áramlopás bűncselekmény gyanúja, a járőrszolgálatot ellátó rendőr a helyszínen azonnal intézkedett. A megállapított tényeket a rendőr törzsőrmester jelentette a Budapest III. Kerületi Rendőrkapitányság felé, továbbá kérte az ELMŰ illetékes munkatársait a szabálytalan áramvételezés megszüntetésére. A járőrök az ingatlan használóját nem találták a helyszínen és a szomszédban lévő telken sem tartózkodott senki. Az ELMŰ munkatársai a kora délutáni órákban érkeztek a helyszínre, majd egy alapos vizsgálat során megállapították a szabálytalan áramvételezést. Ezt követően a nyaralóba bevezetett kábelt lekötötték és további vizsgálatokhoz elszállították az ELMŰ telephelyére. A helyszíni vizsgálatokról kollégáink részletes jegyzőkönyvet készítettek. Amennyiben az ELMŰ megteszi a feljelentést, az ügyben a további vizsgálatot a BRFK folytatja le.

Skip to content