Bűnösök a póráz végén: egy eb miatt három rendőrségi fogás

Egy kutya ideiglenes elhelyezése is lehet meglehetősen kalandos – főleg, ha három rendőrségi elfogás lesz a vége. A négylábú barátunk is végül a Budapest III. Kerületi Rendőrkapitányságon kötött ki, igaz, ő nem követett el semmit.

2024. június 21-én, a Budapest III. kerület, Szentendrei út 95. szám előtt a rendőrök megállásra intettek egy autóst, akinél megállapították, hogy alkohol befolyása alatt vezetett. Az ittas vezetés miatt a középkorú férfit elő akarták állítani a Budapest III. Kerületi Rendőrkapitányságra, de a gépkocsiban egy törött lábú, nagytestű kutya is jelen volt, akinek az intézkedés idejére ellátásra volt szüksége. A kutyát az egyenruhások a személygépkocsiban tartózkodó utasra szerették volna rábízni, de az ellenőrzése során kiderült, hogy szökés vétsége miatt országos körözést adtak ki ellene, ezért az ő előállítása is szükségessé vált. Ezt követően az ittas vezető egy másik ismerősét hívta a helyszínre, hogy a kutyáját rábízza. Megérkezett a harmadik ismerős is, aki már-már reménysugárnak tűnt a kutya számára, de sajnos ő is hoppon maradt: kiderült, hogy jogerősen el volt tiltva a vezetéstől. Ő is csatlakozott a rendőrségi vendégek sorához.

Mivel a gazdi senkire nem tudta rábízni a kutyát, a közterület-felügyelet járőrei az ebet átmenetileg a Budapest III. Kerületi Rendőrkapitányságra szállították.

kutya2

kutya2