Együtt könnyebb, jobb, eredményesebb: közösségi zöldfelület-gondozás Rómaifürdőn

Közzétéve: 2021.09.06

A városüzemeltetés munkatársai ma délelőtt segítettek a Római lakótelepen egy aktív, összetartó lakóközösségnek. Alig néhány óra alatt látványos eredményt értek el.

Kollégáink az ott élőkkel közösen (20-25 fő) kaszáltak, sövényt vágtak, gazoltak, szemetet szedtek, zöldhulladékot szállítottak el kb. 20-25 köbméter mennyiségben. Elkészült az első háztömb: Varsa u. 1–3., Pákász u. 2–4, Vitorla utcák és a belső udvar.

20-25 ember 4-5 órán keresztül dolgozott együtt – minden korosztály képviseltette magát. Jövő szombaton egy másik területtel folytatják a munkát.

Példaértékű, hogy ilyen eredményes együttműködés keretében lesz Óbuda-Békásmegyer szebb, tisztább és élhetőbb. Köszönjük munkatársainknak és az ott élőknek!

egyutt ko

egyutt ko

 

A harmadik kerületi játszóterek karbantartási munkálatai előreláthatólag ősz végig tartanak

Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat kezelésében lévő játszóterek időszakos komplex biztonsági felülvizsgálata befejeződött, tudtuk meg Rácz Ferenctől, a Biztonságszervezési és Üzemeltetési Főosztály vezetőjétől.

A vizsgálat során megállapították, hogy a játszóterek többségükben jól karbantartott, biztonságos eszközökkel felszerelt parkok. A feltárt hiányosságok alapján a karbantartó felújítás megkezdődött játszótereinken. A kerület több területe érintett, előreláthatólag ősz végéig befejeződnek a munkálatok.

Ezúton köszönjük a kedves látogatóknak, szülőknek és gyerekeknek, hogy együtt vigyáznak a játszóterek eszközeire, tisztaságára és épségére. A továbbiakban is arra kérjük Önöket, hogy együtt próbáljuk megőrizni ezt az állapotot, vigyázzunk arra, ami a miénk, hogy minél tovább használhassák örömmel és biztonsággal a gyerekek.

Skip to content