Életveszélyes ház miatt hívtuk a Katasztrófavédelmet

A Szentendrei út egyik régi épületének a fa tetőszerkezete annyira elkorhadt, hogy arról már a cserepek is elkezdtek lehullani a környező járdákra. Felügyelőink azonnal értesítették a Katasztrófavédelem munkatársait.

 

Január 20-án a járőrszolgálatot ellátó felügyelőink vették észre a Szentendrei úton azt az épületet, amelynek a fa tetőszerkezete annyira elkorhadt, hogy arról már a cserepek is elkezdtek lehullani a környező járdákra. Több cserép a helyéről kimozdulva helyezkedett el a tetőn, illetve pár cserepet pedig az ereszcsatorna fogott meg a lehullástól. A tetőszerkezet egy részét a közeli fa ágai tartották. A felügyelőink azonnal értesítették a Katasztrófavédelem munkatársait. A kiérkező Katasztrófavédelem szerparancsnoka felkérte munkatársainkat a helyszín biztosítására, hogy az arra érkező gépjármű és a gyalogos forgalmat eltereljék.

A kármentesítési munkálatok során az elmozdult cserepeket és a meglazult tetőszerkezeti elemeket eltávolították. Az épület tulajdonosával az Önkormányzat felvette a kapcsolatot.