Elfogás és a hajós szolgálat segítség nyújtása

Közzétéve: 2019.07.08

A tegnapi napon hajnali 5:35 óra körüli időben a Felügyelet térfigyelő szolgálatának diszpécsere észlelte, majd rádión jelezte az Őrszem 20 felé, hogy a Fő téren egy láthatóan ittas személy megrongálta az egyik épület ablakát, majd leült a Fő téren egy padra és vélhetően tudatmódosító szer fogyasztására készült.

A helyszínre érkező Felügyeleti közterület-felügyelő és rendőr járőrpáros és a már szintén a helyszínen lévő rendőrség rendőrei a személyt intézkedés alá vonták és ruházatából több átlátszó, zárható tasakból kábítószer gyanús anyag került elő.

Az érintett a helyszínen elismerte, hogy fogyasztott kábítószert és azt is, hogy a rongálást megvalósította. A rongálásra magyarázatként azt adta, hogy a telefonját elveszítette, amiért dühét egy ablakon vezette le.

Az intézkedés a személy előállításával zárult le.

—————————————————–

A Felügyelet Partőri szolgálatának részeként működő hajós szolgálat a szombati napon (2019.07.06.) 13:25 óra körüli időben a Barát patak magasságában észlelte, hogy egy fiatal férfi integet a partról a közterület-felügyelő vízi – rendőr párosnak.

A fiatalember elmesélte, hogy az idős korú édesapja egyedül indult el egy túra kenuval a Lupa sziget irányába körülbelül 40 perccel azelőtt, de nem tért még vissza, ami igencsak aggasztó volt számára.

A Felügyelet hajós szolgálata a fiatalemberrel együtt elindultak megkeresni az elvesztett férfit, akit meg is találtak körülbelül 1 kilométerrel távolabb a kiindulási ponttól. Az idős úr elmesélte, hogy a vízről nem ismerte fel, hogy merre menjen vissza.

A fiatalember átszállt édesapjához a kenuba és együtt folytatták tovább útjukat.