Elhasznált gépolaj került közterületre

Közzétéve: 2020.10.19

Október 18-án lakossági bejelentést kaptunk és egy III. kerületről szóló nyilvános Facebook csoportban is beszámoltak arról, hogy ismeretlenek elhasznált gépolajat öntött ki egy fiatal fa tövéhez. A helyszínre irányítottuk a járőrszolgálatot ellátó felügyelőnket, aki dokumentálta az esetet és elvitte a gépolajat a megfelelő gyűjtőbe.

A mai napon Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet Városüzemeltetési és Köztisztasági Osztályának munkatársai megtisztítják a szennyezet növényeket és elvégzik a talaj felső rétegének cseréjét.

Ha megszabadulna fáradt olajától, akkor keresse fel a lakóhelye szerinti legközelebbi MOL töltőállomást és az ott dolgozó személyzetnek adja át. A kenőanyagokban a felhasználás során szennyeződések halmozódhatnak fel, amelyek az egészségre, környezetre nézve kockázatot jelentenek. Egy liternyi fáradt olaj egymillió liter édesvizet, azaz körülbelül 50 ember évi ivóvízkészletét változtathatja szennyvízzé.*

Kérjük, hogy aki ilyen tevékenységet észlel, hívja ügyfélszolgálatunkat a + 36 1 453 26 18-as telefonszámon, így a tettenérés lehetőségével hatékony segítséget nyújthatunk a probléma megoldásában.

Vigyázzunk a kerület tisztaságára közösen!

 

*https://mol.hu/hu/kenoanyag-es-autoapolas/kerti-gepek/szolgaltatasaink/faradt-olaj-atvetel/

 

Skip to content