Esős időben, a lakása ablakából kivezetett árammal töltötte autóját

Esős, rossz időjárási körülmények közt, a lakótelepi lakása ablakából vezette ki a hosszabbítót, amellyel a parkolóban álló autóját töltötte egy III. kerületi lakos. A kábel felügyelet nélkül, a vizes járdán volt végig vezetve az autóig. Járőreink azonnal intézkedtek.

Január 16-án, a késő délutáni órákban a rendőrség és a közterület-felügyelet közös Őrszem20 járőrei a III. kerület, Szőlő utcai lakóház parkolójában egy elektromos autó élet- és balesetveszélyes töltésére lettek figyelmesek. Az elektromos hosszabbító kábel egy emeleti ablakból volt kiengedve és a vizes járdán keresztül, felügyelet nélkül vezették az elektromos autóhoz.

Mivel elektromos berendezéseket közterületen csak az illetékes szakhatóság engedélyével lehet használni, és csak az erre vonatkozó szabványoknak megfelelő eszköz alkalmazható, ezért a járőrök azt az utasítást kapták, hogy derítsék fel ki végzi a szabálytalan tevékenységet, és szólítsák fel annak megszüntetésére.

A járőrök a szükséges intézkedéseket megtették. A jármű tulajdonosát a központi nyilvántartásból lekérték, majd telefonon értesítették. A helyszínen megvárták a gépjármű tulajdonosát, akit igazoltattak, majd felszólították a tevékenység megszüntetésére.

A balesetveszély megszűnt, a járőrök az állapotot dokumentálták.