Fakivágások a Petőfi utcában

Közzétéve: 2020.02.10

Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet Városüzemeltetési és Köztisztasági Csoportja szakértők bevonásával favizsgálatot végzett a kerület több pontján, hogy kiszűrje a koruknál, vagy az állapotuknál fogva potenciális veszélyt jelentő fákat. A szakértők megállapítása alapján szükségessé vált a Budapest, III. kerület Petőfi utcában több fa – köztük akác, hárs, juhar fa – kivágása, azok korhadt állapota és balesetveszélyessége miatt.
A kivágási munkálatokat február 14-én, pénteken végezzük. A kivágandó fák előzetesen már kijelölésre kerültek.

A fák kivágása erősen indokolt szemmel is látható korhadásuk, valamint a statikai egyensúly hiánya miatt. Mivel nagyméretű fákról van szó, ezért közvetlenül a helyükre nem megoldható az új fák ültetése. Az előzetes felmérések alapján a Petőfi utcában vannak új fák ültetésére alkalmas helyek. Az új fák telepítésével kapcsolatos egyeztetések folyamatban vannak az ott lakókkal.

Terveink szerint a kivágást követően tuskómarást végzünk, majd a kijelölt helyekre beültetjük az új fákat, melyek a Magyar Díszkertészek Szövetsége által összeállított listából kiválasztott, jó várostűrő képességű fák lesznek.

Skip to content