Fertőtlenítések, takarítások, viharkármentesítések - Folyamatosan zajlik a városüzemeltetési feladatok ellátása

Közzétéve: 2021.02.18

Köztisztasági csoportunk a járvánnyal kapcsolatos védekezésben is aktívan részt vesz. Az elmúlt hetekben koronavírus fertőzés gyanúja miatt két óvodát teljes körűen fertőtlenítettünk.

A kerületi út és járda javításink az időjárás és az érvényben lévő bontási tilalom miatt korlátozottan zajlanak, ezért ezek a munkák a közvetlen balesetveszélyes kátyúk, járdarészek ideiglenes javítására szűkülnek. A teljes körű és végleges megoldást biztosító útburkolat javításokra tavasztól nyílik lehetőség.

Idén eddig 1200 négyzetméteren végeztünk el út és járdafelújítást, illetve akadálymentesítést.

Közreműködünk a „Takarítsuk meg az országot” projektben, amelynek keretében 15 helyszínen számoltuk fel az illegális hulladék lerakatokat. Ezekről a helyszínekről mintegy 270 köbméter hulladék került elszállításra.

A parkolóőrök segítségével folyamatosan takarítjuk a kerület zöld felületeit. Jelenleg az őszi lombhullás során keletkezet avar összegyűjtése zajlik azokon a területeken, ahol – talaj- és kisállatvédelem miatt – lombkupacok, avarszőnyegek nem lettek kialakítva. Egyes területeken ugyanis az avarszőnyeg a talaj természetes körforgását segíti, és életteret biztosít sok hasznos talajlakó baktériumnak, a lombkupacok pedig téli menedéket nyújtanak például a sünöknek. Az érintett területeket várhatóan március közepén, a kisállatok áttelelése után tisztítjuk meg.

A héten elkezdjük a játszóterek és a fitnesz parkok takarítását is, illetve kijavítjuk a sérült játékeszközöket.

Az elmúlt hetekben, napi ütemezéssel kitakarítottunk egy-egy kerületrészt a parkolóőrök segítségével. Ennek keretében eldobott, világító szemetet és illegális hulladékokat gyűjtöttünk össze. Eddig összesen 57 köbméternyi hulladékot takarítottunk be.

37 közterületi padot újítottunk fel. Az utcabútorokat munkatársaink folyamatosan ellenőrzik és a szükséges felújításokat a jövőben is folytatják.

A rendkívül hideg és fagyos napok alatt legfontosabb feladatunk volt a csúszásveszély elhárítása. Szakembereink és munkagépeink gondoskodtak a kerület kezelésében lévő járdák síkosságmentesítéséről.

Viharos, nagy erejű széllökésekkel érkezett múlt héten a lehűlés a fővárosba. A korábbi csapadékos időjárás miatt, több útszakaszon jégpáncél alakult ki, de a felázott talaj miatt fákat is kidöntött a viharos szél. Munkatársaink több napon át a kerületi viharkárok felszámolásán dolgoztak.

 

Skip to content