Folyamatos a kerület takarítása, gondozása

Közzétéve: 2020.08.05

Az elmúlt két hétben is több, III. kerületi utcában, játszótéren és közparkban takarítottak, zöld növényzetet nyírtak illetve locsoltak, valamint közel 160 köbméter illegális hulladékot gyűjtöttek össze a Közterület-felügyelet Városüzemeltetési és Köztisztasági Osztályának munkatársai.

Kollégáink letakarították a járdákat a Római, a Csobánka, a Pethe Ferenc, a Heltai Jenő és a Flórián téren, továbbá a Vizimolnár, az Amfiteátrum, a Kadosa, az Őrlő, az Ányos, a Búza, a Szérűskert, a Köles , az Apát, a Harang, a Kórház, a Laktanya, a Vöröskereszt, a Vihar, a Zápor, a Szőlő, a Promenád, a Lajos, az Ágoston, a Pacsirtamező, a Tímár, a San Marco, a Viador, az Ágoston, a Zápor, a Kiskorona, a Hollós Korvin Lajos, a Zsirai Miklós, a Víziorgona, Lukács György, a Füst Milán, a Pünkösdfürdő, a Juhász Gyula, a Hatvany Lajos, a Budakalász utcában és a Holdudvar parkban. A japánakác elvirágzása miatt egyes területeken többször elvégezték a takarítást, mivel a lehullott, nedves virág csúszós, így az balesetveszélyes. Összesen 5 darab új utcabútort helyeztek ki Békásmegyeren és a Római úti lakótelepen.

Befejeződtek a Római, a Csobánka, a Miklós és a Lékai bíboros tér szökő- és ivókútjainak javítási munkálatai.

Kollégáink kiemelt figyelmet fordítanak a kerületi játszóterek karbantartására. Ellenőrizték a napvitorlák, a homokozók, a hinták, a mászókák, a csúszdák állapotát, és a meghibásodott eszközöket kijavították. A Kanóc, a Juhász Gyula, a Hímző, a Boglár és a Bebó Károly utcákban valamint a Miklós téren és a Holdudvar parkban lévő játszótereket is kitakarították.

1180 négyzetméternyi út és járdaszakasz felújítása illetve akadálymentesítése került befejezésre az elmúlt két hétben. 100 folyó méternyi útpadka feltöltése is elkészült a Madzsar József, a Lukács György és a Juhász Gyula utcában.

Két hét alatt munkatársaink 160 köbméternyi illegális és 70 köbméternyi zöld hulladékot gyűjtöttek össze a közterületekről.

Továbbra is zajlik a lakott területek idei ötödik kaszálása, hogy rendezettebbek legyen lakóhelyünk, illetve ezzel is védekezzünk a parlagfű és más allergén gyomnövények ellen. A jelzőtáblák láthatóságának érdekében szakembereink több területen megmetszették a bokrokat, a sövényeket és a fákat.

Skip to content