Folyamatosan zajlik a síkosságmentesítés

Az elmúlt napokban nagy mennyiségű hó hullott, amely megnehezíti a közlekedést mind a gyalogosok, mind az autóval közlekedők számára.

Sok embernek ad feladatot a lehullott hó eltávolítása a járdákról és a közlekedési útvonalakról, hogy ezzel biztosítsák a biztonságos közlekedés lehetőségét a lakosság számára.

A közterület-felügyelet köztisztasági csoportja folyamatosan végzi a hóeltakarítási és síkosságmentesítési feladatokat. Az Önkormányzat szerződött partnereivel együttműködve végzik munkájukat. Elsődlegesen a gyalogos közlekedés szempontjából fontos közjárdák, kijelölt gyalogos átkelőhelyek, valamint a közösségi közlekedés eszközeinek elérését segítő utak síkosságmentesítését végzik el, valamint az Önkormányzati- és Egészségügyi Intézmények- óvodák, iskolák, rendelők- megközelíthetőségének a biztosítása a fő feladat.

A kerület hatalmas kiterjedése miatt rengeteg helyszínen kellene egyszerre jelen lenniük, hogy a lakossági igényeknek eleget tegyenek. Ennek megvalósítása sajnos fizikailag is lehetetlen, de meghatározott ütemterv szerint haladnak és törekednek arra, hogy minél hamarabb megtisztuljon a kerület minden utcája.

Mindenhol vastag hóréteg takarja a járdát, ezért először annak mechanikai eltávolítása szükséges, ezután következik a síkosságmentesítő anyag használata. A csúszásmentesítésre kizárólag környezetbarát zeolitot használnak, ezzel is védve a közterületre telepített növények épségét. A zeolit egy, a természetben előforduló környezetbarát ásványi anyag, amely kitűnő síkosságmentesítő, és kifejezetten előnyös a talajba szivárogva, ugyanis javítja a növény nyomelemekkel való ellátását a só pusztító tulajdonságaival szemben.

Közterület-felügyelőink a kerületben folyamatosan ellenőrzik a járdák takarítását, síkosságmentesítését. Ahol mulasztást észlelnek, ott felhívják az illetékesek figyelmét az elmaradt, de szükséges feladatok elvégzésére.

A társasházak többsége már teljesítette a síkosságmentesítési feladatait, kollégáink sok helyen találkoztak letakarított, könnyen járható járdaszakaszokkal a társasházak előtt.

 

Aki még nem tett eleget tulajdonosi kötelezettségének, azt kérjük, tegye meg minél előbb, fordítsanak fokozott figyelmet a házuk előtti járdaszakasz tisztítására. Amennyiben olyan járdaszakaszt észlelnek, amely nehezen járható a csúszásveszély miatt, kérjük, jelezzék diszpécserszolgálatunk éjjel-nappal hívható telefonszámán, hogy minél előbb megtegyük a szükséges intézkedést a balesetveszély elhárítása érdekében.