Hatott a szigor: csökkent az illegálisan kihelyezett szemét mennyisége a szelektív gyűjtőknél

Közzétéve: 2020.10.07

A közterület-felügyelők szigorú bírságolásának és az Országút úti szelektív gyűjtőknél történő rendszeres ellenőrzésnek köszönhetően mára lecsökkent az illegálisan kihelyezett hulladék mennyisége az előző napokhoz képest. Az elmúlt 24 órában felügyelőink csak néhány szabálysértést észleltek. Az egyik ilyen esetben közvetlen feljelentést tettek a tetten ért jogsértőkkel szemben, mivel az üveggyűjtő konténerek mellé műanyag- és papírhulladékot helyeztek ki.

hatott a szigor1

(Műanyag és papírhulladék az üveggyűjtő konténer mellett 2020 október 7-én)

Közterület-felügyelőink számos olyan helyszínt is visszaellenőriztek, ahol az előző napokban illegálisan kitett hulladékot észleltek. A tetten ért szabálysértők esetében ugyanis felügyelőink a szemét elszállítására is kötelezik a jogsértőt. Kollégáink azt állapították meg, hogy a kirakott hulladék sok helyről eltűnt mostanra.

Az ősz beköszöntével elkezdtek hullani a növények levelei. Tudjuk, hogy ez nagy probléma a kertekben és a közterületeken. Ugyanakkor fontos tudni azt, hogy a zöldhulladék kihelyezése is jogsértés. Sajnos a napokban megszaporodtak az engedély nélküli zöldhulladék elhelyezések. A Rózsa közben ismeretlen személy(ek) több zsáknyi elszáradt falevelet dobtak ki.

hatott a szigor2

(Illegálisan kitett zöldhulladék a Rózsa közben 2020. október 7-én)

A közterületre kihordott zöldhulladékok felderítésében a közterület-felügyelőink, míg elszállításában Közterület-felügyeletünk Városüzemeltetési és Köztisztasági Osztálya vesz részt.

hatott a szigor3

(Zöldhulladék elszállítása a Pomázi útról 2020. október 6-án)

A lakosság által gyűjtött zöldhulladék égetése továbbra is tilos. A legjobb kezelési módszer a komposztálás, de az arra rendszeresített zsákokban az FKF Nonprofit Zrt. a megszokott rend szerint gondoskodik elszállításáról.

Segítség, illetve kérdés esetén forduljanak hozzánk bizalommal a nap 24 órájában hívható + 36 1 453 26 18-as telefonszámunkon, vagy az ugyfelszolgalat@obkf.hu e-mail címen.

Vigyázzunk a kerület tisztaságára közösen!

Skip to content