Helyszínbejárás önkormányzati képviselőkkel

Közzétéve: 2020.05.19

A Békásmegyeri lakótelep Duna felőli oldalának közterületeit közlekedés és rendészeti, valamint városüzemeltetés szempontjából tekintette meg helyszíni bejárás során Hazai Iván András alpolgármester, Rózsa László Péter és Ujfalvi István a körzet önkormányzati képviselői, továbbá Tóth József Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet igazgató-helyettese és Rácz Ferenc Péter a városüzemeltetésért felelős vezető.

Megvizsgálták azokat a helyszíneket, amelyekre az elmúlt időkben a legtöbb lakossági panasz érkezett és egyeztettek arról, hogy hol kell leginkább beavatkozni a közterületek rendjét érintő állapotokba.

A helyszínbejáráson megtekintették a Gyűrű utca 12-16. között, nagy területen felújított járdaszakaszt; a befejezett Gyűrű utcai sövénynyírás és fák gallyazását; a Juhász Gyula utcánál lévő közterületi bútorok áthelyezésének lehetőségét praktikusabb, frekventáltabb helyre. Felmerült továbbá újabb fedett hulladékgyűjtő edények kihelyezésének lehetősége, illetve a régi, rossz állapotban lévők cseréje. A bejáráson szóba került és megoldási javaslatok fogalmazódtak meg a közterületi alkoholfogyasztás felszámolásának érdekében, valamint a Budapest Közút Zrt bevonásával a Füst Milán utca és a Bálint György utcát érintő forgalomtechnikai módosításról. A bejárás résztvevői egyetértettek abban, hogy költségvetési fedezett függvényében a közterületi térfigyelő rendszer további fejlesztése szükséges, amely új kamerák telepítésével valósulhatna meg.

Bízunk benne, hogy a lakossági bejelentésekben megfogalmazott problémákat rövid időn belül sikerül orvosolnunk.