Illegális fakivágás a Vajda János utcában

Engedély nélkül vágott ki fákat egy férfi a III. kerület egy beépítetlen területén. A közterület-felügyelet és a rendőrség közös Őrszem járőrei intézkedtek az elkövetővel szemben.

2024. február 8-án szolgálatot teljesítő közterület-felügyelő és rendőr páros Budapest III. kerület, Vajda János utcában egy fákkal teli, beépítetlen területen intézkedés alá vont egy személyt, aki nagy számban vágott ki fákat.

Az intézkedéskor megállapítást nyert, hogy a 33 éves férfi engedély nélkül vágta ki a fákat. Feltehetően az ingatlantulajdonos cég a fakivágások megrendelője.

JÓ TUDNI!

A 346/2008. (XII. 30.) Kormányrendelet, valamint a 23/2018. (VI. 26.) számú helyi önkormányzati rendelet a fás szárú növények védelmét és kivágásuk rendjét szabályozza.

Aki engedély nélkül vág ki fát, akár a saját ingatlanján, a helyi rendelet értelmében az ellen közigazgatási eljárás kerül lefolytatásra, ezen kívül a kivágott fát pótolnia kell, és kötelezhető akár a kivágott fa értékének, valamint közigazgatási bírság megfizetésére is.