Iskolaszolgálat

Közzétéve: 2021.10.05

Fokozott figyelem az iskoláknál

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat kiemelt fontosságúnak tekinti a közlekedés biztonságát. A gyermekek iskolakezdési veszélyeztetettségének csökkentése érdekében Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet, a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság és a kerületi Polgárőrség látható jelenlétet biztosít az érintett tan- és nevelési intézmények közvetlen környezetében.

A forgalomsegítés célja a közlekedési jogsértések megszüntetése, a gyermekek és szüleik biztonságának garantálása különös tekintettel az iskolakezdés hektikus időszakában.

A felügyelőink az alábbi intézmények közelében lévő gyalogátkelőknél segítik a forgalmat:

  • Bárczi Géza Általános Iskola – Nád utca és Hollós Korvin Lajos utca gyalogátkelőhely
  • Csillaghegyi Általános Iskola – Dózsa György út 42. gyalogátkelőhely
  • Szent József katolikus Óvoda, Általános Iskola / Pais Dezső Általános Iskola – Templom utca és Ezüsthegy utca gyalogátkelőhely
  • Béres József Általános Iskola – Pünkösfürdő utca gyalogátkelőhely

A Közterület-felügyelet iskolaszolgálat tevékenysége nem csak az iskolakezdés időszakában, szeptemberben, hanem az előző évekhez hasonlóan egész tanévben zajlik.

Kérjük, hogy a kerület néhány olyan iskolájánál, ahol K+R parkolási rend van érvényben, ott az előírtak szerint vegyék igénybe az arra kialakított területeket annak érdekében, hogy az iskolába érkezés gyorsan és szabályszerűen történhessen meg.

Fokozott figyelemmel és óvatossággal közlekedjenek!

Skip to content