Kábítószeres személyek elfogása

Közzétéve: 2019.07.22

Vasárnap 08 óra körüli időben a térfigyelő központ diszpécsere a Bécsi út 55. számnál kihelyezett kamerán kábítószer értékesítésre és fogyasztásra utaló magatartást tanúsító személyeket észlelt egy szürke színű gépjárműben. Azonnal a helyszínre küldte a rendőrséggel közös szolgálatot ellátó felügyelőnket. Ezzel egy időben a kerületi rendőr járőrök értesítése is megtörtént.

Felügyeletünk munkatársa a rendőrökkel egy időben érkezett a helyszínre, ahol két, az előzetes leírásban szereplő típusú szürke gépjárművet találtak. A járőrök megkezdték az intézkedést az egyik, rakodó területen álló gépjárműben tartózkodó személyekkel szemben. Az ellenőrzés során az intézkedés alá vont három személy mindegyikének a ruházatából kábítószer-gyanús anyag került elő.

A másik gépjármű mellett négy személy tartózkodott, valamint a vezető ülésen egy férfi ült. Felügyelőnk ezen személyeket a helyszínen visszatartotta amíg az előző intézkedést a rendőrök befejezték. Ezt követően a rendőrök a gépjárművet átvizsgálták, melyben több csomag, különböző kábítószernek látszó anyag került feltalálásra. A jármű csomagtartójában egy táskában további nagyobb csomagot találtak, melyben szintén kábítószernek látszó anyag volt, valamint a helyszínen a fűben eldobva, több gyanús anyagot tartalmazó zacskó került feltalálásra, melyek beszállítása a kapitányságra megtörtént.

A két intézkedés során nyolc személy került előállításra a III. kerületi Rendőrkapitányságra.