Ki - és behajtást akadályozó gépjárművek

Közzétéve: 2019.07.12

Az elmúlt időszakban egyre több olyan eset fordult elő kerületünkben, amikor az ingatlanok kapubejárói, illetve garázsai előtt gépjárművel megállnak hosszabb-rövidebb időre, akadályozva ezzel az ott lakó ingatlantulajdonosok ki- és behajtását a saját tulajdonukba.

A KRESZ 41.§. (2) bekezdés c) pontja szerint tilos várakozni ott, ahol a jármű az útmenti ingatlanra való behajtást vagy az onnan történő kihajtást – az ingatlannal rendelkezni jogosult hozzájárulása nélkül -akadályozza.

Felügyeletünk akkor tud hatékonyan intézkedni az ilyen esetekben, ha az ingatlan tulajdonosa, illetve használója bejelentést tesz telefonon vagy e-mailben az ügyfélszolgálatunkon. A bejelentésnek tartalmaznia kell a bejelentő személy nevét, elérhetőségét, és azt, hogy az ingatlant ő használja. Ezt követően Felügyeletünk munkatársai az akadályt képező gépjárművet elszállítják a helyszínről. A bejelentés tehát nem lehet anonim, mivel abban az esetben felügyelők nem tudnak érdemben intézkedni.

Fontos tudnivaló, hogy az éjszakai órákban nincsen elszállítás, azon időszakban szankcióként bírságot alkalmaznak felügyelőink. Az elszállítás csak nappali időszakban megoldható.