„Kiss and Ride” parkolási zóna a Fodros Általános Iskolánál

Közzétéve: 2020.10.15

„Kiss and Ride” parkolási zóna a Fodros Általános Iskolánál

Kiss and Ride vagyis K+R parkolási zónát hozott létre Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a Fodros Általános Iskolánál. Közterület-felügyeletünk az iskola környékén jelzőtáblákat helyezett ki és az átadást követő napokban felügyelőink segítik majd a forgalmat.

A K+R jelzéssel ellátott útszakasz mentén az iskolakezdés előtti időszakban, reggel 6 órától 12 óráig parkolni TILOS, ott csak a gyerekek ki- és beszállásának időtartamáig lehet tartózkodni.

Mi az a K+R parkoló?

A „csókolj és utazz” kifejezés először a Los Angeles Times egyik cikkében jelent meg 1956-ban. Arra a mozzanatra utal, amikor egy utast családtagja az állomáshoz visz autóval, ahol csókkal búcsúznak egymástól, mielőtt az utas a vonatra felszáll. A K+R a hagyományos parkolókkal szemben, csak a megállás és az utasra várakozás idejére vehető igénybe. Így elkerülhetők a váratlan, és balesetveszélyes szituációk, a forgalmi torlódások. A K+R parkolóba behajtás, váraklozás csak az iskolakezdés előtti időszakban lehetséges, reggel 6 órától 12 óráig. Egyéb időszakokban tilos a várakozás az érintett területeken.

Skip to content