Közel 40 illegális hulladék lerakót leplezett le Felügyeletünk a hétvégén

Közzétéve: 2020.10.05

 Intézkedő járőrkocsi

A több tucatnyi szabálysértést felügyelőink térfigyelő kamerán keresztül észlelték. Az esetek nagy részében az illegális hulladéklerakókkal szemben közvetlen feljelentést tettek kollégáink az illetékes szabálysértési hatóság felé, az esetek kisebb számában pedig helyszíni bírságot szabtak ki köztisztasági szabálysértés elkövetése miatt.

Kép2

Illegális szemétlerakás az Országút úti szelektív hulladékgyűjtőnél 2020. október 4-én

 

A szemetelők szinte minden esetben az Országút úti szelektív gyűjtők mellé pakoltak ki kommunális hulladékot, használt étolajat, gumiabroncsokat, ruhákat, hungarocell lemezeket, és elromlott háztartási eszközöket. Ezek többsége veszélyes hulladék.

Kép4

Kép3

Gumiabroncs, ruhák és kartondobozok az Országút úti szelektívgyűjtők mellett

 

A közterület- felügyelők minden tettenérés során visszapakoltatták a szemetet a szabálysértőkkel a járművükbe, és kötelezték őket a szemét szabályos elhelyezésére.

Kép5

Tettenérés az Országút úti szelektív hulladéklerakónál. A szabálysértést elkövető férfi festékes vödröket pakolt le 2020. október 3-án.

Kép6

A tettenért szabálysértőket a közterület- felügyelők minden esetben kötelezték arra, hogy az illegálisan kihelyezett hulladékot visszapakolják járművükbe.

 

Egy esetben lakossági bejelentésre intézkedtek a felügyelők. Az Erdőhát út és a Nyereg út kereszteződésében halmokban állt a szemét a természetvédelmi területen. A hulladék nagy mennyiségű konyhai kartonpapírt, éttermi csomagolópapírt tartalmazott.

Kép7

Intézkedés az Erdőhát úton 2020. október 4-én.

 

A hulladékok között a felügyelők egy címet is találtak, így be tudták azonosítani a vélelmezett elkövetőt, amely egy óbudai vendéglátóhely. Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete már felvette az étterem üzemeltetőjével a kapcsolatot, az eljárás még folyamatban van.  Amennyiben bebizonyosodik, hogy az étterem vagy az étterem megbízásából helyezték ki a hulladékot, a bírság megfizetése mellett az étkezde tulajdonosának a szemetet is el kell majd szállítania az erdős területről.

Kép8

Illegálisan kihelyezett éttermi hulladék az Erdőhát utcában.

 

 

 

Tapasztalataink szerint az illegális hulladék lerakók többsége kerületi lakos. Óbuda- Békásmegyer Közterület-felügyelet ismételten felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a szelektív hulladékgyűjtésre a kerületben többféle módon, több helyen is lehetőség van: például házhoz menő szelektív hulladékgyűjtéssel, szelektív hulladékgyűjtő szigeteken, hulladékudvarban, amely ingyenes a lakosság számára vagy újrahasználati központban.

 

https://obkf.hu/miert-fontos-hogy-megfeleloen-gyujtsuk-a-hulladekot/

 

Vigyázzunk a kerület tisztaságára közösen!

 

 

 

Skip to content