Közösségi szemétszedés, virágágyások beültetése – A Városüzemeltetés elmúlt két hete

Közzétéve: 2020.10.12

Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet Városüzemeltetési és Köztisztasági Osztálya is részt vett a „Takarítsuk meg az országot” projektben. A program kezdeményezi az illegális hulladék gyűjtését vasúti és közúti létesítmények mentén, erdőkben, nemzeti parkokban és önkormányzati közterületeken. A kísérleti program során, osztályunk 15 helyszínen számolta fel az illegális hulladékot, és ezekről a területekről mintegy 22 köbméter hulladék került elszállításra.

A Városüzemeltetési és Köztisztasági Osztályunk az elmúlt hetekben két alkalommal is szervezett közösségi összefogáson alapuló szemétszedést, illetve takarítást Békásmegyeren és belső Óbudán. Az események keretében mintegy 100 fő részvételével 9 köbméternyi eldobált szemetet szedtek össze.

A Koronavírus fertőzés gyanúja miatt egy óvodát teljes körűen fertőtlenítettek. Egy könyvszekrényt újítottak fel, és helyeztek ki közterületre, a népszerű KönyvMegálló program keretében.

Megkezdődött a kerületben az őszi virágtelepítés. A pompájukat vesztett egynyári növények helyét árvácskák veszik át. A virágágyások kitakarítása, alapos gyomtalanítása és feltöltése már korábban megtörtént, ezt követte a virágok beültetése.

Járdaseprésre és utcabútor-takarításra is több helyen került sor a kerületben, összesen 9 helyszínen 9 bútort tisztítottak vagy javítottak meg, ebből kettő viharkár következtében sérült.

Utakat és járdákat újított fel az Önkormányzat szerződött partnere, valamint akadálymentesített közel 1200 négyzetméteren.

Jelenleg is zajlik a lakott területek idei hatodik kaszálása és gőzerővel zajlik a parlagfű-mentesítés.

Eldobott szemetet és illegális hulladékot is nagy számban gyűjtöttek be munkatársaink. Mintegy 27 köbméter hulladék gyűlt így össze.

A játszóterek takarítása és karbantartása is fontos feladata a Városüzemeltetési és Köztisztasági Osztálynak. Ellenőrizték a napvitorlák, a homokozók, a hinták, a mászókák, a csúszdák állapotát, és a meghibásodott eszközöket kijavították. Kitakarították és ellenőrizték a Hold udvar, a Királyok útjai, a Miklós téri, a Budakalász, a Jós, a Juhász Gyula, a Nagyszombat, a Kanóc, a Szindbád játszótereket.

A kerületi zöld növényzet karbantartásai mellett hetente 3200 fát locsoltak meg.

 

Skip to content