Közterület-felügyelet Partőrsége

Közzétéve: 2019.10.28

A Római-part a budapestiek egyik legkedveltebb kiránduló célpontja. Sok kisgyermekes család, kutyasétáltató vagy sportolni vágyó kikapcsolódási helyszíne. A közkedveltsége miatt kiemelt odafigyelést és védelmet igényel az óbudai városvezetés részéről. Ezért Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2012-ben rendelkezett a vízi járőr szolgálat létrehozásáról, ami a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal közös együttműködési megállapodás keretén belül, közös szolgálatban kerül ellátásra. A szolgálat idényjellegű – minden év áprilistól októberig tartó időszakát öleli fel – és meghatározott területre terjed ki, a Duna közel 10 folyam kilométer hosszú szakaszát érinti.

Az Önkormányzat jóvoltából 2019-ben felállításra került a Partőrség, melynek része a hajós szolgálat is, azonban a Felügyelet munkafeladatai kiszélesedtek, és a gépállománya jelentősen kibővült. Önkormányzatunk Képviselő-testülete több határozatának köszönhetően Partőrség jelenleg egy elektromos kisautóval, két elektromos robogóval és egy irodakonténerrel is rendelkezik már.

Az elektromos autó egy felügyelő és egy parkőr szállítására alkalmas, a platóján pedig a Római-parton begyűjtött szemetet szállíthatják el. Az elektromos robogók beszerzésének célja a Római-part környezetében, a Nánási úton, Királyok útján, valamint a lakótelepen a demonstratív ellenőrzések végzése, amely nagymértékben hozzájárul a bűnmegelőzési feladatok eredményes ellátásához. A Partőrség irodakonténere a Kossuth Lajos üdülőparton, a Pünkösdfürdő utca végéhez közel került elhelyezésre, mely kihelyezett ügyfélszolgálati pontként segíti a bejelentések gyors fogadását és a hatékony, azonnali reagálás lehetőségét. Az irodakonténer elsősorban ügyfélfogadási feladatokat lát el, másodsorban segíti a Partőreink adminisztrációs munkavégzését.

Skip to content