Lehet kutyát sétáltatni este 8 után

Közzétéve: 2020.11.11

Kedd este megjelent a Magyar Közlönyben az a rendelet, amely a korábban bejelentetett járványügyi intézkedéseket részletezi.

A rendeletből összefoglaljuk azokat a részeket, amelyek a közterületekkel kapcsolatos korlátozások:

Este 8 óra és reggel 5 óra között, általános kijárási tilalom van érvényben.
A kijárási tilalom alól vannak kivételek. Ilyen kivétel az például, hogy lehet kutyát sétáltatni a lakóhely 500 méteres körzetén belül.
Kivételt jelent továbbá az egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, valamint életvédelmi céllal, vagy ha valaki munkavégzés céljából tartózkodik közterületen, illetve munkába megy vagy munkából tér lakóhelyére. Ezekben az utóbbi esetekben az este 8 óra és reggel 5 óra közötti lakhely elhagyás okát megfelelő dokumentummal szükséges igazolni.

Szigorították a kötelező maszkviselés szabályait is. Azonban a 10 ezer főnél nagyobb lakónépességű települések belterületi közterületén csak akkor és ott kötelező a maszk viselése, ahol a települési, esetünkben kerületi önkormányzat elrendeli.

Önkormányzatunk által közzétett információk: https://obuda.hu/blog/hirek/ingyenes-a-tomegkozlekedes-az-egeszsegugyi-dolgozoknak/

Skip to content