Lezárt játszótereket használtak a hétvégén

Közzétéve: 2020.03.23

Március 18-án Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata elrendelte a III. kerületi játszóterek és közterületi fitnessparkok bezárását. Ezért Felügyeletünk bezárta az összes III. kerületi zárható játszóteret és sportpályát, a közterületi fittnessparkokat pedig korlátozó szalaggal kerítettük körbe. A játszótereken és a fitnessparkokban táblákat helyeztünk ki, hogy tájékoztassuk a lakosságot a lezárásról és annak okairól.

A lezárások ellenére a hétvégén több játszótérre és sportpályára is megpróbáltak behatolni.
Egyes helyszíneken a járőreink személyesen is közbe tudtak avatkozni és a terület elhagyására szólították fel a játszótéren tartózkodókat.
Március 20-án, a késő délutáni órákban megrongálták a III. kerületi Gyarmati Dezső park kordonszalagos lezárását. A korábbi felhívások ellenére, a lezárt területen több személy is tartózkodott, akik a park játékait és sporteszközeit is használták. A járőrszolgálatot ellátó felügyelőinket azonnal a helyszínre irányítottuk. Felszólítást követően a parkban tartózkodók elhagyták a helyszínt.
Március 21-én, a Juhász Gyula utcai játszótér főbejáratát nyitották ki. A korlátozó szalagot és a gyorskötözőket ismeretlenek letépték, és a helyszínen kifüggesztett felhívásaink ellenére bementek a parkba.
Március 22-én megrongálták a Boldog Sándor István park fitnessgépeinek korlátozó szalagos lezárását, és feltehetően használták is ezeket a sporteszközöket. A járőrszolgálatot ellátó felügyelőinket a helyszínre irányítottuk, akik ismét lezárták a parkot.
Ugyancsak március 22-én, vasárnap a lezárt Vihar utcai labdarúgópályán egy baráti társaság játszott. A korlátozó szalagokat a pálya mindkét bejáratáról leszedték. A Közterület-felügyelet járőrei távozásra szólították fel a társaságot, majd újra lezárták a sportpályát.
Ezúton is kérjük önöket, hogy ne használják a kerület játszótereit, sportpályáit és fitnessparkjai! A játszótéri eszközök és a fitnessgépek mint közvetítő felületek, lehetőséget biztosítanak a koronavírus terjedésére.
Kerüljék a közösségeket, ha tehetik, maradjanak otthon!