Lomtalanítás a III. kerületben

Közzétéve: 2021.07.07

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az FKF Nonprofit Zrt. a 2021. július 14. és július 28. közötti időszakban lakossági lomtalanítást szervez. A társaság ekkor gyűjti össze és szállítja el a megfelelő időpontban és megfelelően kihelyezett, feleslegessé vált nagydarabos hulladékokat.

 

A korábbi években megszokott módon mind az FKF, mind a Felügyeletünk tájékoztatja a lakosságot a lomtalanítási körzetekről, valamint a kihelyezések időpontjáról.

Fontos, hogy ezeket az előírásokat mindenki betartsa annak érdekében, hogy kerületünk rendezett maradjon a lomtalanítás ideje alatt is, és a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozzon a lakók számára.

Idén a korábbiaktól eltérő módon – figyelembe véve a megváltozott jogi szabályozást is – az FKF a veszélyes hulladékok leadására nem fog a lomtalanítási körzetekben ideiglenes gyűjtőpontokat kialakítani. A veszélyes hulladékok egész évben és a lomtalanítás idején is a budapesti hulladékudvarokban (https://www.fkf.hu/hulladekudvarok-koronavirus-jarvany-miatt-eletbe-lepett-valtozasok) adhatók le. Ennek a korábbinál lényegesen korszerűbb, környezettudatosabb megoldásnak számos előnye van:

  • az egészségünket is veszélyeztető hulladékféleségek a lomtalanításra várakozás, tárolás nélkül, egész évben, tetszőleges időpontban szabályosan leadhatók,
  • környezettudatos, biztonságos lehetőséget kínálnak a hulladékudvarok a veszélyes anyagok leadására és tárolására,
  • egyéb – külön gyűjtött – hulladékfélék is leadhatók,
  • a közterületek, utcák tiszták maradnak, elkerülhető a szennyeződés,
  • az FKF alvállalkozók helyett saját infrastruktúrájával és hozzáértő szakembereivel végzi a veszélyes hulladékok átvételét,
  • a jól megközelíthető, fix átvevőhelyeken szakképzett személyzet áll a lakosok rendelkezésére.

 

A lomok kikészítési időszakai

A kikészítés napján 18 órától lehet elhelyezni a lomokat, amelyeknek az elszállítását az előző évek gyakorlatával megegyező módon kizárólag a kihelyezést követő napon végzi az FKF Nonprofit Zrt.

Az egyes ingatlanokra vonatkozó lomkikészítés pontos időpontjáról a lakosok a postaládájukba eljuttatott hírlevélből, valamint az Önkormányzat honlapjáról megnyitható térképről tájékozódhatnak: https://www.fkf.hu/iii-keruleti-lomtalanitasi-korzetek

FONTOS!

  • A hulladékok kihelyezése csak a lomtalanítás napján, 18 órától kezdhető meg annak érdekében, hogy elkerüljük a lomok széthordását.
  • Kérjük, figyeljenek arra is, hogy a járdán vagy az úton ne képezzenek akadályt a lomok.
  • A nem a megjelölt időpontban történő lomkikészítés szabálysértésnek minősül.

 

A lomtalanítás zökkenőmentes lebonyolításában idén is Felügyeletünk fog közreműködni. Ügyelünk arra, hogy a lomok ne kerüljenek ki idő előtt a közterületre. Továbbá felügyeljük azt is, hogy a kihelyezett lomok minél rövidebb idő alatt elszállításra kerüljenek. Fokozott figyelmet fogunk fordítani a közterületi rend fenntartására.

A lomtalanítás ideje alatt is várjuk bejelentéseiket, észrevételeiket az ugyfelszolgalat@obkf.hu e-mail-címen, vagy a nap 24 órájában hívható 06 1 453 2618-as telefonszámon.

Amennyiben a szolgáltatással kapcsolatban további kérdései vannak, kérjük, hívja az FKF Nonprofit Zrt. zöldszámát: +36 80 353 353

 

TOVÁBBI RÉSZLETEK: https://www.fkf.hu/tajekoztato-2021-evi-lomtalanitasrol

 

Skip to content