Lomtalanítás tapasztalatai!

Az FKF Nonprofit Zrt. évről évre a jól bevált módon úgy szervezi meg a lomtalanítást, hogy a kerület egyes körzeteiben a megadott este lehet kipakolni a lomokat, másnap pedig gondoskodnak azok maradéktalan elszállításáról. Ennek az a célja, hogy az adott napi mennyiséget másnap elviszik, a területet teljesen megtisztítják, így egy adott körzetben csak egy estét, illetve fél napot van “rendetlenség”, ami így az ott lakókat a lehető legrövidebb ideig zavarja.

Sajnos azt tapasztaltuk a hétvoége folyamán, hogy bár a 3. körzetnél jár a lomtalanítás, de egyesek már az 5., 6. és 8. körzetekben is kipakoltak.

Az FKF Zrt. egyszerre ilyen mennyiségű lom elszállítására nincsen felkészülve, így a korai kipakolások miatt az érintett körzetekben a fél nap helyett, több napon keresztül lesznek kint a lomok a közterületen, több napon keresztül lesz zaj, és lesznek parkolási nehézségek sok más ebből adódó közterületi probléma mellett. Ez a közterületi rend fenntartását is megnehezíti majd, a kerület ezen részei hosszabb ideig lesznek rendezetlenek és fogja ez zavarni az ott élőket.

Ismételten kérjük Önöket, hogy az Önök és az egyes körzetek lakói érdekében csak az előírt időpontban pakoljanak ki! Az FKF Zrt. és Felügyeletünk is csak az Önök együttműködésével és szabálykövetésével képes gyorsan és zavartalanul lebonyolítani a lomtalanítást, és fenntartani a rendet kerületünkben!

image01