Megerősített biztonsági szolgálat a temetők környékén

Közzétéve: 2019.10.29

A közterület-felügyelők az Óbudai temető és a Tamás utcai urnatemető területén és környezetében megerősített járőrszolgálatot látnak el a rendőrséggel közösen a megemlékezők biztonsága érdekében.

Az ünnepet megelőző napoktól hosszabb nyitva tartási idővel, ügyelettel és megerősített rendészeti szolgálattal készülnek a halottak napi hosszú hétvégére az óbudai temetők esetében is.

A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. tájékoztatása szerint 2019. október 28. és november 3. között a megnövekedett forgalom miatt az óbudai temetők is 7:00 – 20:00 óráig lesznek nyitva. A szokásos nyitvatartási rend 2019. november 4-től visszaáll: 7:30 – 17:00 óráig.

Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet a korábbi évekhez hasonlóan idén is kiemelt figyelmet fordít a Mindenszentek és Halottak napjára, a megemlékezők biztonságának, a közterületek rendjének garantálására. A felügyelők az Óbudai temető és a Tamás utcai urnatemető területén és környezetében megerősített járőrszolgálatot látnak el a kerületi Rendőrkapitányság munkatársaival közösen.

Természetesen a rendőrök aktív jelenlétére is számíthatnak a temetőkbe látogatók. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya ugyanis bűnmegelőzési akciót szervez a fővárosi temetőkben. Ennek keretében kollégáik személyesen hívják fel a megemlékezők figyelmét arra, hogy ne váljanak bűncselekmény áldozatává, valamint bűnmegelőzési szórólapokkal és kifejezetten a temetői lopások, illetve a jellemzően sírkertek környékén elkövetett bűncselekmények, illetve azok megelőzésének lehetőségeit célzó tanácsokkal látják majd el a látogatókat. Szükség esetén haladéktalanul forduljanak a temetői biztonsági szolgálat munkatársaihoz, vagy a legközelebbi rendőrhöz!

A Rendőrség hivatalos honlapján megtalálhatóak a zavartalan megemlékezés, a sértetté válás megelőzésére tett ajánlások, különös figyelemmel az értékek megóvására és közlekedésre.

Közlekedés a temetők környékén

2019. október 31-től november 2-ig a temetőkbe TILOS a gépjármű behajtás. A mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező gépjárművet azonban időkorlátozás nélkül beengedik, ha ezt a temetői gyalogosforgalom sűrűsége megengedi. Kivételt képez a Tamás utcai urnatemető, ahol egyáltalán nincs lehetőség a gépjárműforgalomra. A mozgáskorlátozott és az esetlegesen nehezen mozgó látogatókat arra kérik, hogy lehetőség szerint 07:00 és 12:00 óra között keressék fel a temetőket.

Javasoljuk, hogy lehetőség szerint vegyék igénybe a sűrített temetői-járatokat és egyéb tömegközlekedési eszközöket.

Skip to content