Megkezdődött a nagytakarítás a kerületben

Közzétéve: 2019.07.10

Kerületünkben nagy problémát okoz a közterületeken történő szemetelés. Felügyeletünk éves szinten 1500-1800 m3 eldobott szemetet gyűjt össze, és szállít el a kerület területéről.  Ez a közterületek rendjének fenntartásában mind a felmerülő költségekben, mind pedig emberi erőforrásban hatalmas ráfordítást igényel, mely csökkenthető lenne, ha a hulladék a szemétgyűjtő edényekbe kerülne és nem az utcán, és a zöldfelületeken lenne eldobálva.  Mint előző cikkünkben már írtuk, kerületünkben sok európai nagyvároshoz képest jóval több szemétgyűjtő edény van kihelyezve, és jelenleg is folyamatos a továbbiak telepítése, az elhasználódott régiek cseréje, melyre Polgármester úr külön keretet biztosított.

A kedvező időjárás lehetőséget teremtett a korábbiakban már említett kerületi területrészeket érintő nagytakarítás folytatására. Jelenleg a Füst Milán utca, a Budakalász utca és a játszótér, a Kabar utca, valamint ezek közvetlen környezete került sorra, ahol a játszóeszközök fertőtlenítése, a kaszálás, valamint a járdaseprés mellett a világító szemét összegyűjtése, és elszállítása is megtörtént, valamint több új hulladékgyűjtő kihelyezésére is sor került.

Az elkövetkezendő időszakban a nagytakarítás kerületrészről kerületrészre történik, így mindenhova eljutunk, ezáltal folyamatosan megszabadítva a területeket a felgyülemlett szeméttől.

Skip to content