Pünkösdfürdő park: az utolsó simítások vannak hátra

A végéhez közelednek a munkálatok a Pünkösdfürdő parkban, már csak az utolsó simítások vannak hátra, adta hírül a Főváros.

A hideg téli időjárás átmenetileg lassítja a kivitelezési munkát, de mire a jó idő és a tavaszi napsütés megérkezik, használatra készen fog állni a héthektáros pihenőpark, írják.

“Az ökologikus, városszéli park a Duna mellett egy modern szemléletű, környezettudatos, új tervezői megközelítéssel jön létre. A park éppúgy lesz az állat- és növényvilágé, mint a pihenni vagy sportolni vágyó embereké. Lesz végre közvécé, napvitorlás játszótér, esőbeálló és kerékpáros pihenő is, hiszen a terület az Eurovelo része. A kutyásokra is gondoltunk, egy integrált parkrészen a kutyások szabadon engedhetik majd a kedvenceiket.

Még hátra van az információs és irányítótáblák felhelyezése, épülnek az egyedi fából készült különleges formavilágú esőbeállók, illemhelyet és parti őrséget szolgáló építmények. A közműbekötések is zajlanak.

A biztonságos használathoz nélkülözhetetlen befejező festési, szerelési munkákkal várjuk a melegebb napokat. A kertészeti munkák nagy része megtörtént, a sok ezer növényből azonban még néhány fát, cserjét, évelőt és vadvirágmagot el kell ültetnünk, vetnünk. Olyan növényzetet terveztünk, amely a honos társulásokhoz közeli, biodiverz, ellenállóbb a klímakihívásoknak, így fenntarthatóbb.”

Azt kérik, hogy az utolsó időszakban a körülhatárolt munkaterületre senki ne lépjen be, mert az balesetveszélyes lehet.

Köszönjük az ott élők és az arra közlekedők megértését és türelmét.

A Pünkösdfürdő parkról ITT és ITT olvashat bővebben.