Rendőrségi körözés alatt álló lomist fogtak el kollégáink

Közzétéve: 2020.12.01

(a lomtalanításkor kitett hulladékok a közterület fenntartó tulajdonának minősülnek)

 

A 2. körzetben november 30-án kezdődött a lomtalanítás. Kollégáink az éjszakai kijárási tilalom idején a Lukács György utcánál egy lomokat őrző fiatalt igazoltattak. A férfinél nem volt semmilyen okmány, amivel személyazonosságát igazolni tudta volna, és nem viselte a III. kerületben kötelezően előírt maszkot sem.

Mivel a közterület-felügyelő nem járhat el a kijárási korlátozást megszegőkkel szemben, ezért riasztotta az őrszem szolgálatot ellátó rendőr- közterület-felügyelő párost. A járőrpáros percek alatt a helyszínre érkezett. Ekkor derült ki, hogy a férfi rendőrségi körözés alatt áll. A rendőr kolléga előállította a férfit, valamint a kijárási korlátozás megszegése miatt 10 ezer forintos helyszíni bírságot is kiszabott rá.

 

Felügyeletünk munkatársai a térfigyelő kamerán észlelték, hogy a Hollós Korvin Lajos utcánál leparkolt egy kisbusz, majd az abból kiszálló három férfi elkezdte szétverni a lepakolt fa bútorokat. Járőr kollégánk azonnal a helyszínre sietett, ahol még tetten érte a férfiakat, akik ekkorra jelentős mennyiségű, mintegy 25-30 ezer forint értékű fa bútorlapokat pakoltak a kisbuszba.

A lomtalanításkor a kihelyezett tárgyak a közterület-fenntartó tulajdonába kerülnek, azok „eltulajdonítása” tehát lopásnak minősül. Kollégánk a lomizók ellen közvetlen szabálysértési feljelentéssel élt a tulajdon elleni szabálysértés miatt.

 

lomtalanitas3

Skip to content