Rendszámmal való visszaélés miatt intézkedtek a járőrök

Közzétéve: 2020.06.22

Rendszámmal való visszaélés miatt intézkedtek a közterület-felügyelet és a rendőrség közös járőrei Békásmegyeren.

Június 20-án a közterület-felügyelet és a rendőrség közös járőrei közbiztonsági ellenőrzést tartottak Békásmegyeren. Az ellenőrzés kifejezetten a roncsautók felkutatására terjedt ki. A Hímző utcában ellenőriztek egy személygépkocsit, a vizsgálat közben pedig kiderült, hogy a gépkocsin egy másik jármű forgalmi rendszáma volt. A járőrök értesítették a III. kerületi Rendőrkapitányság készenléti csoportvezetőjét, aki a helyszínre irányította a rendőrség bűnügyi technikusát. A helyszíni szemle során beigazolódott az egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja. A továbbiakban a rendőrség vette át az ügyet, akik minden bizonnyal büntetőeljárást indítanak a személygépjármű tulajdonosával szemben.

Az autóra idegen rendszámot felhelyezni bűncselekmény!

Btk. 347. § Egyedi azonosító jellel visszaélés

347. § (1) Aki
a) egyedi azonosító jelet eltávolít vagy meghamisít,

b) olyan dolgot szerez meg, használ fel, vagy olyan dologról rendelkezik, amelynek egyedi azonosító jele hamis, hamisított, vagy amelynek egyedi azonosító jelét eltávolították, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt üzletszerűen vagy bűnszövetségben követik el.

Skip to content