Segítségnyújtás hajléktalanoknak

A közterület-felügyelet munkatársai a hideg időjárásra tekintettel fokozott figyelemmel kísérik az utcán élő emberek sorsát és a hajléktalan ellátó szervezetekkel együttműködve igyekszünk mindenki elhelyezéséről gondoskodni.

Az éjszakai szolgálatot ellátó közterület-felügyelők visszatérően ellenőrzik azokat a területeket, melyeket a hajléktalanok előszeretettel látogatnak, így különösen az aluljárók területét. A térfigyelő központban szolgálatot teljesítő kollégák a kamerákon keresztül is figyelemmel kísérik a hajléktalan embereket. Az ő segítségükkel sikerült tegnap éjszaka két olyan hajléktalan személy tartózkodási helyét felderíteni, akik haladéktalanul segítségre szorultak.

Az egyikük a Flórián téri aluljáróban tartózkodott, azonnal elfogadta a kollégáink által felajánlott segítséget. A mentőszolgálat helyszínre érkező egysége a legközelebbi éjszakai melegedőbe szállította férfit.

A másik személy az Ágoston utcában, az egyik társasház árkádja alá húzódott be. Szerencsére a járőröző kollégák észrevették és segítséget hívtak hozzá. A kiérkező mentők úgy ítélték meg, hogy orvosi ellátása szükséges, ezért további vizsgálatok céljából a Honvéd kórházba szállították.

Kérjük, figyeljenek Önök is az utcán élőkre, mert a jelenlegi hideg időjárás fokozott veszélyt jelent minden fedél nélküli emberre.