Személyi sérüléses baleset

A közterület-felügyelet járőrei a szolgálatuk teljesítése során a Pók utca Gázgyár utcai kereszteződésének közelében egy szürke Toyotára lettek figyelmesek, mely az útpályáról lehúzódva, az útpadkán várakozott. Kollégáink megálltak, hogy megkérdezzék, szüksége van-e segítségre.

A járművezető elmondása szerint kanyarodás közben járműve megcsúszott, az úttest jobb oldali padkájának hajtott, ami megdobta a járművet és az úton átsodródva a bal oldali útpadkának is nekicsapódott. A jármű vezetője nem sérült meg a balesetben, azonban a hátsó ülésen gyerekülésben utazó 5 éves gyermeknél sérülés gyanúja állt fenn, ahogy a hirtelen fékezéstől a biztonsági öv megrántotta.  Kollégáink a sérülthez mentőt hívtak, akik további vizsgálat céljából a gyermeket a Heim Pál kórházba szállították.

A rendőrség járőre is a helyszínre érkezett, a további intézkedést átvette és a jármű őrzéséről is gondoskodott. A jármű jobb első kerekében, annak dísztárcsájában és futóművében is anyagi kár keletkezett.

A téli hónapokban a csapadékos időjárás miatt sűrűbben találkozhatunk megváltozott közlekedési feltételekkel, ezért kérjük, hogy a közlekedés biztonsága érdekében fokozott körültekintéssel közlekedjenek! Az autósok sokat tehetnek a testi épségükért, ha az út-, illetve látási viszonyoknak megfelelően közlekednek. A csúszós, havas úttesten minden esetben fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek, különösen irányváltoztatáskor. A súlyos balesetek megelőzhetőek, vigyázzanak magukra és egymásra!