Szeszesital fogyasztás a játszótéren

Közzétéve: 2020.07.17

Július 16-án a közterület-felügyelet és a rendőrség közös „Őrszem” elnevezésű járőrei közbiztonsági ellenőrzést tartottak Belső-Óbodán. A Holdudvar Park ellenőrzésekor a játszótéren szeszesitalt fogyasztókra lettek figyelmesek a járőrök.
A közterület-felügyelő a helyszínen intézkedés alá vonta mind a négy személyt, közterületen történő szeszesital fogyasztásának szabálysértése miatt. Az italozók elismerték a szabálysértést, így négy helyszíni bírság kiszabására került sor. A rendőrségi igazoltatás során az egyik szabálysértőről kiderült, hogy ellene körözés van érvényben bűncselekmény elkövetése miatt. A rendőrök ezért a férfit előállították a III. kerületi Rendőrkapitányságra.

A közterületen történő szeszesital-fogyasztás az állampolgárok jelentős részének sérti a jóérzését és a békés társadalmi együttélésre is negatív hatást gyakorol. Különösen veszélyes, ha mindezt játszótéren teszik, hiszen az ittas, hangoskodó és agresszív ember látványa mély sérüléseket okozhat a gyermekek lelkében.

A rendőrséggel közös „Őrszem” elnevezésű járőrszolgálatunk a nap 24 órájában felügyeli a III. kerületi közterületek rendjét. Amennyiben olyan eseményt tapasztal lakóhelye környezetében, amely a közrendet vagy a köztisztaságot sérti, kérjük, jelezze felénk az éjjel-nappal hívható +36 1 453 2618-as telefonszámunkon, vagy az ugyfelszolgalat@obkf.hu e-mail címünkön.

Skip to content