Takarítási munkák ütemezése a közterületeken

2018. szeptemberétől több, egyéb más feladat mellett a közterületek tisztántartásával kapcsolatos feladatok is a közterület-felügyelet hatáskörébe kerültek.
Felügyelőink folyamatosan ellenőrzik a közterületek tisztaságát és azokon a helyszíneken, ahol szükséges, intézkednek a terület takarítása érdekében.

A szükséges munkálatok kivitelezését a felügyelet köztisztasági csoportja és a szerződött partnerek együttműködve, egymás munkáját kiegészítve végzik. A takarítás kivitelezése előre elkészített napi ütemterv szerint zajlik, melyben előre meghatározásra kerültek azok a területek, ahol a munkavégzés történik. Ez a munkavégzés magas fokú összehangolását teszi lehetővé.

A napi takarítási ütemterv az alábbiakban részletezett módon valósul meg.  Kérjük, segítsék munkánkat az adott körzetre vonatkozó bejelentéseikkel, észrevételeikkel, melyeket lehetőségeink függvényében igyekszünk megvalósítani.

Pók utcai lakótelep 7:30-tól 14:00-ig,

Összegyűjtött szemét elszállítása 14:00-15:30-ig.

Belső-Óbuda Bogdáni út – Folyamőr u. – Laktanya u. – Tavasz u. – Szentendrei út által határolt terület 7:30-tól 10:30-ig,

Belső-Óbuda Vörösvári úttól délre 10:30-tól 15:00-ig,

Belső Óbuda Bogdáni út – Szentendrei út – Vörösvári út  15:30-17:00-ig,

Kaszásdűlői lakótelep 15:30-17:00-ig,

Gyógyszergyári lakótelep 16:20 – 17:00-ig,

Összegyűjtött szemét elszállítása 15:00-18:00-ig.

Békásmegyer

Békásmegyer nyugati oldal

8:00 Csobánka tér – Margitliget u. – Lukács György u. – Táncsics Mihály u. – Gulácsy L. u. 10:00-ig,

Zsirai Miklós u. – Bebó Károly u. – Jendrassik u. – Zemplén Győző u. 11:30-ig,

Hollós Korvin u. – Szindbád u.13:00-ig.

Békásmegyer keleti oldal

13:15 Kabar u.13 – Kabar u. 2-ig – Pünkösfürdő utca – Hímző u.  – Boglár u.  – Hatvany Lajos u. 14:30-ig,

Juhász Gyula u. – Királyok útja rész 15:00-ig,

Juhász Gyula u. – Heltai Jenő tér – Gyűrű u. – Sarkadi u. 15:45-ig,

Füst Milán u. – Bálint György u. – Jós u. – Hadrianus u. 16:40-ig,

Hadrianus u. – Budakalászi út  – Madzsar József u. – Heltai Jenő tér 17:30-ig.

Az összegyűjtött szemét elszállítása 16:00-18:30-ig történik, Csillaghegy-Petőfi tér -Templom tér -Kiserdő területeken a szemétszállítással egy időben történik a kukák ürítése.

A takarítással párhuzamosan zajlik a közterületeken elhelyezett hulladékgyűjtők ürítése is. Az elmúlt időszakban azt tapasztaltuk, hogy egyre nagyobb mennyiségű szemét eltávolítását kell megoldani a közterületekről. A hulladékgyűjtők ürítése régebben heti rendszerességgel történt, a szerződéses partnerek által. Sajnos sok esetben szembesültünk azzal, hogy a háztartási hulladék egy része is a közterületi szemetesekben landol és ennek következményeként a tárolókapacitásuk erőteljesen lecsökken. Ezért a köztéri hulladékgyűjtők ürítésének gyakoriságát az elmúlt időszakban megnöveltük.

A közterületek rendje és tisztasága, a lakosság elégedettsége számunkra is fontos. Számít a lakosság véleménye, a jövőben is szívesen fogadjuk a konstruktív javaslatokat és mindent megteszünk annak érdekében, hogy kerületünk rendje és tisztasága mindenki megelégedésére szolgáljon.