Tavaszi nagytakarítás

A közterület-felügyelet köztisztasági csoportja és a szerződött partnerek folyamatos takarítják a kerület közterületeit. A területrészeket érintő rendszeres takarítás mellett azonban február 11-től március 05-ig az Önkormányzat által biztosított forrásból a teljes kerületben „tavaszi” nagytakarítást fogunk végezni. A kerületet zónákra bontva, Belső-Óbudától haladva Békásmegyer felé, minden nap egy-egy terület megtisztítására kerül sor.

Ennek keretében a zöldterületeken a világító szemét és a zöldhulladék kupacok és az illegálisan lerakott hulladék gyűjtésére kerül sor, valamint a járdatakarító gépek is az ütemtervben meghatározott zónában végzik a takarítást. Azokon a helyszíneken, ahol a járdatakarító gép nem fér el, ott manuálisan kerül tisztításra a járdaszakasz. A takarítás a közutakat nem érinti – mivel az az FKF feladata-, valamint a zöldhulladék összegyűjtését sem tartalmazza, de a nagytakarítás során felmérjük, hogy mely területeken szükséges a zöldhulladék elszállítása és a márciusi lombgyűjtő akció keretében azok is begyűjtésre kerülnek.

A nagytakarítás természetesen nem érinti az eddig megszokott napi takarítás ütemét, a hulladékgyűjtők ürítése és a napi takarítás változatlanul folyik ez idő alatt is.

   

A kivitelezés tervek szerint jövő hétfőn, február 11-én indul és az időjárás függvényében, meghatározott ütemterv szerint halad. A takarítás ütemterve a mellékelt térképszelvényeken követhető. A térképek sorszámozott zónáiban az alábbi napokon várható a beavatkozás:

Belső-Óbuda-Kaszásdűlő-Gyógyszergyári lakótelep.:

 1. zóna: február 11.
 2. zóna: február 12.
 3. zóna: február 13.
 4. zóna: február 14.
 5. zóna: február 15.
 6. zóna: február 18.
 7. zóna: február 19.
 8. zóna: február 20.
 9. zóna: február 21.
 10. zóna: február 22.

Pók utcai lakótelep:

 1. zóna: február 25.
 2. zóna: február 26.

Békásmegyer:

 1. zóna: február 27.
 2. zóna: február 28.
 3. zóna: március 05.
 4. zóna: március 04.
 5. zóna: március 01.