Térfigyelő kamera buktatta le a szabálysértő utcai árusokat

Közzétéve: 2021.03.26

A Felügyelet működtetésében lévő térfigyelő kamerán látta meg diszpécserünk, hogy a Heltai Jenő téren három személy parfümöt és napszemüvegeket kínál táskájából a járókelőknek, illetve egy gépjármű mellett várakozó személynek. A kollégánk a közelben járőröző közterület-felügyelőket azonnal a helyszínre irányította.  A felügyelők a helyszínre érve igazoltatták az árusokat, és felszólították őket az árusításra vonatkozó engedélyük bemutatására, azonban az intézkedés alá vont személyek tagadták, hogy árusítást folytatnának.

utcai arusok2

Kollégáink ezután átvizsgálták az árusok ruházatát és csomagjait, ekkor a náluk lévő 3 táskából összesen 19 darab parfüm, valamint egy napszemüveg is előkerült, amelyhez számlát és blokkot az árusok nem tudtak felmutatni.

utcai arusok3

Kiderült, hogy a három fő közül kettő végezte a tényleges árusítást, míg a harmadik társuk segítőként vett részt az akcióban: magánál tartotta az árukészletet, és megfigyelte a területet vevőszerzés céljából.

Kollégáink közvetlen feljelentést tettek az illegális utcai árusokkal szemben jogosulatlan közterületi értékesítés, valamint ennek elősegítése miatt. Az árusoknál talált árut Felügyeletünk lefoglalta, azt az írásba foglal feljelentéssel együtt átadjuk a rendőrségnek az eljárás lefolytatása végett.

Skip to content