Tetten érték a felügyelők az illegális szemétlerakókat

Közzétéve: 2021.07.23

Sajnos minden évben lomtalanításkor előfordul, hogy nem csupán az engedélyezett, nagydarabos háztartási hulladékok kerülnek ki a közterületekre, hanem veszélyes anyagok, esetleg építkezésekről megmaradt törmelékek is. A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság és Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet járőrei tetten értek illegális szemetelőket. Július 22-én a Gázgyár utcában két személy közel 5 köbméter hulladékot akartak lerakni a teherautójukról. A hulladék egy részét már lepakolták, amikor a járőrök ezt észrevették és azonnal megkezdték az intézkedést. A szemétkupac tartalmazott KPE csöveket, építési törmeléket, poroltót, fűnyírót és iratokat. Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet az elkövetőkkel szemben közigazgatási hatósági eljárást kezdeményezett.

sitt2

2021. július 14. és július 28. közötti időszakban az FKF Nonprofit Zrt. kizárólag a lakosság részére szervezett lomtalanítást.
Ezúton kérjük a lakosságot, hogy a szemét vagy az építési törmelékek elszállításánál legyenek körültekintőek, és ne bízzák a munkát piaci ár alatt szolgáltatást nyújtó cégekre! Számos cég nem a megfelelő hulladékudvarokba szállítja az építési törmeléket, hanem illegálisan lerakja erdőkben, vagy elhagyatott helyeken.
Kérjük, hogy aki ilyen tevékenységet észlel, hívja a nap 24 órájában elérhető diszpécser szolgálatunkat. Elérhetőségünk: +36 1 453 2618

Skip to content