Több lezárt játszótérre is behatoltak

Közzétéve: 2020.03.20

Az elmúlt 24 órában a felhívások ellenére több lezárt III. kerületi játszótérre és sportpályára is behatoltak. A tilalmat megszegők kordonszalagokat, kábelkötözőket vágtak szét, vagy lezárt sportpályákra másztak be.

A fővárosi operatív törzs ülését követően március 18-án Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata elrendelte a III. kerületi játszóterek és közterületi fitness parkok bezárását.
Felügyeletünk az összes III. kerületi zárható játszóteret és sportpályát lezárta, a közterületi fittness parkokat pedig kordonszalaggal kerített körbe. A játszótereken és a fitness parkokban táblákat helyeztünk ki, hogy tájékoztassuk a lakosságot a lezárásról és annak okairól. A lezárásokat követően, ismeretlen személyek több játszótérre és sportpályára is megpróbáltak behatolni. Felügyeletünk eddig 10 helyszínen tapasztalt kordonrongálást. Egyes helyszíneken a járőreink személyesen is közbe tudtak avatkozni és a terület elhagyására szólították fel a játszótéren tartózkodókat.

Ezúton is kérjük önöket, hogy ne használják a kerület játszótereit, sportpályáit és fitness parkjai! Kerüljék a közösségeket, ha tehetik, maradjanak otthon!