Új, multifunkcionális járművek segítik a Felügyeletet munkáját

Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet Városüzemeltetési és Köztisztasági Csoportja idén három új tisztító munkagéppel bővült.

A két Kubota BX231 típusú, multifunkcionális traktor feladata a zöldterületeken a fűnyírás és begyűjtés, emellett a gépek az avar összesöprésére, felaprítására, elszállítására, mulcsolásra is elvégzik. Télen hókotrásra, síkosságmentesítő anyag szórására vagy hómarásra is alkalmasak sokkal hatékonyabban, mintha ezeket a feladatokat kézi erővel végeznék. A speciális járda- és szegélytakarító adapterek a beépített permetezőjük segítségével úgy teszik lehetővé száraz időben a járdák, utak takarítását, hogy minimális mennyiségű port vernek fel. Beszereztek a gépekhez egy talajmaró kiegészítőt, valamint egy homlokrakodót is a kisebb földmunkák elvégzésére.
Az október 22-én beszerzett harmadik Bucher CC1300 típusú munkagép több funkciós járdatisztító. Főbb feladata a járdák, kisebb útszakaszok és terek tisztítása. A szívó, seprő és locsoló funkcióval ellátott tisztítógép egész ősszel üzemel Óbudán.