Újabb feljelentések és bírságolások az illegális szemétlerakások miatt

Közzétéve: 2020.10.06

Akár 50 ezer forintos helyszíni bírságot is kaphat az, aki engedély nélkül, vagy nem szabályosan helyezi el a szemetet. Felügyelőink kiemelten figyelik az illegális hulladéklerakást, és ha valakit tetten érnek megbírságolják vagy feljelentést tesznek ellene köztisztasági szabálysértés miatt.

hulladeklerakas1

Az üveggyűjtő konténerek mellé ágyat rakott ki a szabálysértő – 2020. október 5-éi felvétel

Az elmúlt 24 órában olyan esetekben tettek feljelentést vagy szabtak ki helyszíni bírságot felügyelőink, amikor a tetten ért személyek a szelektív gyűjtők mellé veszélyes- és zöldhulladékot helyeztek ki, de előfordult olyan eset is, amikor az üveggyűjtő konténerekhez műanyag szemetet szállítottak nagy mennyiségben.

hulladeklerakas2

Műanyag szemét az üveggyűjtő konténer mellett 2020. október 5-én.

Felügyelőink a hétvégét követően az Országút úti, kiemelten érintett területen kívüli, más közterületeken is találtak illegálisan elhelyezett hulladékot. Ezeket az eseteket részben saját észlelés alapján, részben lakossági bejelentés alapján vizsgálták ki.

Egy ismeretlen szabálysértő nagy mennyiségű építési törmeléket helyezett el egy kapualjban a Galagonya utcában. Az eljárás folyamatban van az ügyben.

hulladeklerakas3

Építési törmelék a kapualjban

Jó hír viszont, hogy Felügyelőink néhány nappal ezelőtti intézkedésének hatására az Erdőhát útról eltűnt a hétvégén kihelyezett nagy mennyiségű éttermi hulladék. Mint ismeretes: a szemét vélhetően egy óbudai étteremből került a természetvédelmi területre. Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet felvette a kapcsolatot az étterem üzemeltetőjével, hiszen a szabálytalan hulladék elhelyezésért nemcsak bírság jár, de a szemetet el is kell szállítani a helyszínről.

hulladeklerakas4

Az Erdőhát útról mára eltűnt a hétvégén kihelyezett nagy mennyiségű hulladék

Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet a továbbiakban is kiemelten ellenőrzi a közterületek tisztaságát. A hulladékkezeléssel kapcsolatos részletes információkat a 2020. október 02-án közzétett cikkünkben megtalálják: https://obkf.hu/miert-fontos-hogy-megfeleloen-gyujtsuk-a-hulladekot/

Amennyiben illegális hulladék kihelyezést észlelnek, kérjük segítsék munkákat és a tettenérés érdekében jelezzék azt a nap 24 órájában hívható 453-26-18-as telefonszámunkon.

Vigyázzunk a kerület tisztaságára közösen!

Skip to content