Újra esik a hó!

Nem tévedtek az időjósok, amikor előrejelzésükben havazást jósoltak a mai napra. Meg is érkezett, sűrű pelyhekben hull a hó. A csapadék miatt újra síkossá válhatnak a már felszáradt járdák és utak burkolatai, ami balesetveszélyt jelenthet a közlekedők számára.

Kérjük az ingatlanok tulajdonosait, fordítsanak fokozott figyelmet a házuk előtti járda tisztítására, segítsék a gyalogosok biztonságos közlekedését. A járdákra ráfagyó hó és jég balesetveszélyt jelent. Vegyék komolyan a csúszásveszélyt, mert a balesetek jelentős része az esések miatt következik be, amelyek főként a csúszós felületeken történnek.  Egy kis odafigyeléssel és a különböző síkosságmentesítő anyagok alkalmazásával a legtöbb esetben ki lehet védeni.

A közterület-felügyelet köztisztasági csoportjának dolgozói, valamint az Önkormányzat szerződött partnerei is megkezdték a hóeltakarítási és síkosságmentesítési feladatokat. Együttműködve, egymás munkáját segítve végzik feladataikat, igyekeznek minél rövidebb idő alatt végrehajtani a közterület síkosságmentesítését.

A csapadékos időjárás miatt megváltozott közlekedési feltételekkel találkozhatnak az autóval  közlekedők is, ezért kérjük, hogy a közlekedés biztonsága érdekében fokozott körültekintéssel vezessenek! Az autósok az út-, illetve látási viszonyoknak megfelelően, minden esetben fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek.