Újranyitottak a kerületi játszóterek és sportpályák

Közzétéve: 2020.05.18

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az egészségvédelmi szabályok betartatása mellett május 16-án, szombaton 8 órától megkezdte a kerületi játszóterek és sportparkok fokozatos újranyitását.

Mivel a járványveszély és a kormány által elrendelt kijárási korlátozás továbbra is érvényben van, ezért a megnyitott parkokat is csak a vonatkozó szabályokkal (figyelemmel a fővárosi védelmi intézkedésekről szóló kormányrendeletre) lehet használni. Ennek megfelelően a játszótereken és a fitneszparkokban (is) kötelező a legalább 1,5 méteres védőtávolság tartása, és maszk viselése is erősen ajánlott. A látogatók a parkok eszközeit és a játékokat saját felelősségükre használhatják.

A közterület-felügyelők szombaton 12 játszóteret és sportpályát, ezt követően vasárnap újabb 5 parkot nyitottak meg a lakosság számára.

A megnyitással egyidőben megkezdődtek a játszóterek, a kültéri edzőgépek és a sportpályák
takarítása és az eszközök fertőtlenítése. Az önkormányzat szerződött partnere az elmúlt napokban már néhány játszótér esetében megkezdte a homokozók homokcseréjét, a szemétszedést és a fűnyírást. A Közterület-felügyelet Városüzemeltetési és Köztisztasági Osztálya is aktívan részt vesz a takarítási és a fertőtlenítési munkálatokban annak érdekében,
hogy azok a lehető leggyorsabban elvégzésre kerüljenek. Osztályunk a Polgár utcai, a Miklós téri, a Szindbád utcai, valamint a Hatvany Lajos utca és a Pünkösdfürdő utca kereszteződésében lévő játszóteret és sportpályát takarítja. Megkezdődnek továbbá a szökőkutak karbantartási munkálatai is. Két héten belül a kerület összes szökőkútja üzemképes lesz.

Kérjük, hogy felelősen és a szabályok betartásával használják a játszótereket és fitneszparkokat!