Vigyázó szemek: kamerás megfigyeléssel őrizte a közterület-felügyelet  a nyitva felejtett autót

Közzétéve: 2021.09.06

Szeptember 5-én, vasárnap este 9 óra körül a közterület-felügyelő kollégánkból és egy rendőrből álló „Őrszem” járőrpárosunk szolgálat közben egy nyitva felejtett autóra lett figyelmes a Szindbád téren. A járműnek a jobb oldali ablaka lehúzva maradt, a szélvédője mögé pedig ki volt helyezve egy Európai Unió tagállama által kiállított mozgáskorlátozottak részére szóló parkolási igazolvány.

biztonsagi intezkedes 2

biztonsagi intezkedes 1

Mivel fennállt a reális veszélye, hogy a kártyát illetéktelenek megpróbálják eltulajdonítani a gépkocsiból, vagy magát a járművet, ezért felügyelő kollégánk először a Felügyelet diszpécserszolgálatának segítségével megpróbálta kiértesíteni a jármű tulajdonosát, de ez nem járt sikerrel. A járőrpáros egy darabig várakozott a járműnél, de mivel szolgálatukat folytatniuk kellett, és a járművet sem akarta a Felügyelet őrizetlenül hagyni, ezért a diszpécserközpont megkereste a járműhöz legközelebb eső térfigyelő kamerát. A kamerát bűnmegelőzési, valamint közbiztonsági szempontból ráközelítették a járműre, hogy az esetleges jogsértés esetén azonnal reagálni tudjunk, illetve az események rögzítésre kerüljenek.

 

Pár órával később a kamera mozgást észlelt a járműnél, ezért a diszpécser riasztotta is az Őrszem párost.

 

A járőrszolgálat a helyszínre érve megállapította, hogy a sofőr és társa érkeztek vissza a járműhöz, így a történet szerencsésen zárult. A tulajdonosok megerősítették, hogy a járműből semmi sem tűnt el. Bűncselekmény vagy egyéb visszaélés nem történt.

Skip to content