Viharkár-mentesítés, óvodafertőtlenítés, járdaseprés – kerületszerte zajlanak a városüzemeltetési munkálatok

Közzétéve: 2020.09.07

Viharkár-mentesítés, óvodafertőtlenítés, járdaseprés – kerületszerte zajlanak a városüzemeltetési munkálatok

Még tartanak a viharkár-mentesítő munkálatok a III. kerületben. Több, mint negyven helyszínre vonultak ki Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet Városüzemeltetési és Köztisztasági Osztályának munkatársai, hogy a leszakadt faágakat eltakarítsák, illetve kezeljék a sérült fákat és bokrokat. Mintegy 117 m3 leszakadt faágat daraboltak fel és szállítottak el a közterületekről. A nagy mennyiségben lezúduló csapadék számtalan helyen tömítette el a vízelvezető árkokat és az összefolyó nyílásokat. Munkatársaink mintegy 1320 méternyi árokrendszert, és több mint 140 vízelvezető rácsot tisztítottak meg a hordaléktól.

Koronavírus fertőzés miatt megtörtént az Óbudai Százszorszép Óvoda két épületének teljes, átfogó fertőtlenítése vegyszerrel és ózonnal.

Járdát sepertek és utcabútorokat takarítottak a városüzemeltetés munkatársai a Római, a Pethe Ferenc, a Csobánka, a Heltai Jenő és a Flórián téren, a Silvanus és a Vízimalom sétányon, a Vízimolnár, az Őrlő, az Amfiteátrum, a Kadosa, a Városfal, az Ányos, a Búza, a Szérűskert, a Köles, a Harang, a Kórház, a Vihar, a Zápor, a Szőlő, a Kerék, a Promenád, a Lajos, a Pacsirtamező, a Tímár, a San Marco, az Ágoston, a Zápor, a Kiskorona, a Vihar, a Berend, a Váradi, a Hollós Korvin Lajos, a Zsirai Miklós, a Füst Milán, a Gyűrű, a Pünkösdfürdő, a Juhász Gyula és a Hatvany Lajos utcában, továbbá a Szentendrei úton és a Hold udvarban.

Tizennyolc helyszínen, összesen 21 utcabútort újítottak fel a kerületben, amelyből 9 viharkár következtében sérült. A nyár végeztével pedig begyűjtik a párakapukat is.

1307 négyzetméternyi utat, illetve járdát újítottak fel vagy akadálymentesítettek és mintegy 180 köbméternyi eldobott szemetet és illegális hulladékot gyűjtöttek össze az elmúlt két hétben.

A játszóterek takarítása és karbantartása is fontos feladata a Városüzemeltetési és Köztisztasági Osztálynak. Ellenőrizték a napvitorlák, a homokozók, a hinták, a mászókák, a csúszdák állapotát, és a meghibásodott eszközöket kijavították. Kitakarították és ellenőrizték a Hold udvar, a Boldog Sándor István és a Táncsics park, a Királyok útjai, a Miklós téri, a Hímző, a Budakalász, a Jós, a Juhász Gyula, a Nagyszombat, a Bebó Károly és a Kanóc utcai játszótereket.

Sövénynyírási munkákat végeztek mintegy 310 méteren, és heti rendszerességgel 3200 fát locsoltak meg a szárazabb napokon, továbbá gőzerővel zajlik a parlagfű-mentesítés is.

A Közterület-felügyelet mindent megtesz III. kerület tisztaságáért, kérünk mindenkit, hogy vigyázzanak rá! A közterületek tisztaságával kapcsolatos észrevételeiket az ugyfelszolgalat@obkf.hu e-mail címre várjuk, vagy hívják a +36 1 453 2618 telefonszámunkat!

 

image00063

image00054

image00053

image00038

image00022

Skip to content