Viharkárok Óbudán

Közzétéve: 2020.02.05

Február 4-én az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú, narancssárga riasztást adott az egész Dunántúlra, és az ország középső részére, így Budapestre is. A kedd délután érkezett 100-120 kilométer/órával tomboló széllökések pár óra leforgása alatt rengeteg fát kidöntöttek. Útjelzőtáblák hajlottak meg, faágak szakadtak le. A Római téren ingyenesen használható, mindig nyitva álló könyvszekrény felborult és megsérült. Pest megye és a főváros területén az esti órákban még mintegy 140 helyszínen dolgoztak a tűzoltók. A 3. kerületben, a K-Hídnál és a Nánási úton is kidőlt fa akadályozta a forgalmat. A közterület-felügyelet munkatársait a III. kerületben közel 10 helyre riasztották, hogy a kárelhárítási munkálatokban segítsenek.

Az erős széllökések sok helyen széthordták a szemetet a nyitva felejtett kukáktól, illetve a közterületeken kihelyezet szemétgyűjtőktől. Sajnos vannak olyan közterületek, ahol a korábban kupacokba összegyűjtött vagy a fákról eddig le nem hullott faleveleket a szél szétfújta. A következő napokban az önkormányzat szerződött partnerei és az Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet Városüzemeltetési és Köztisztasági Csoportja a napi takarításon felül a szél által széthordott világító szemetet és zöld hulladékot is összegyűjti. Szíves megértésüket és türelmüket előre is köszönjük!

Kérjük, figyelje a meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseit, előrejelzéseit, lehetőség szerint autójával ne parkoljon a viharos szélben fák alá, a közúton pedig a fasorok mellett is kellő figyelemmel közlekedjen! Ha lakókörnyezetében nyitva felejtett kukát lát, azt lehetőleg zárja vissza vagy jelezze a közös képviselőjének.

Ha önt is érte vihar okozta kár, azt a III. Kerületi Önkormányzat Ügyfélszolgálati Irodájában jelentheti be.
Elérhetőségek:
Telefon:
+36-1 4378-501
Fax: +36-1 4378-536
Cím: 1033 Budapest, Harrer Pál utca 2.
Nyitvatartás:
Hétfő 8 – 18 óráig
Kedd 8 – 18 óráig
Szerda 8 – 18 óráig
Csütörtök 8 – 18 óráig
Péntek 8 – 12 óráig

 

Skip to content