Viharos szél és fagy Óbudán

Közzétéve: 2021.02.12

Viharos, nagy erejű széllökésekkel érkezett a lehűlés a fővárosba. Az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt, több útszakaszon jégpáncél alakult ki, de a felázott talaj miatt fákat is kidöntött a viharos szél.

Csütörtök hajnalban viharos erejű szél érte el Budapestet, ezért kerületünkben is több helyen a jeges utak és a kidőlt fák okoztak fennakadást a közlekedésben. A kritikus állapotú utaknál a Közterület-felügyelet ügyeletben lévő járőrei is segítettek elhárítani a csúszásveszélyt.

A szél felborította a Szent lélek téren az építkezést körülvevő kordont, a Vergilius közben pedig egy fát döntött a villanyvezetéknek. A villanyvezeték szerencsére nem sérült meg. Az esetet kollégáink jelezték az illetékes hatóság felé, a kidőlt fát hamarosan elszállítják a helyszínről.

Kérjük, figyelje a meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseit, előrejelzéseit. Lehetőség szerint viharos szélben autójával ne parkoljon fák alá, a közúton pedig a fasorok mellett is kellő figyelemmel közlekedjen!

Továbbra is fogadjuk azokat a bejelentéseket, amelyek olyan helyszínekre vonatkoznak, ahol esetleg még nem történt intézkedés a viharkárok elhárításában. Bejelentéseit, észrevételeit megteheti a Felügyelet 06-1-453-26-18-as telefonszámán, vagy az ugyfelszolgalat@obkf.hu e-mail címén is.

 

Skip to content